Först med det senaste, eller tvärtom

Löken har blivit svart genom en jäsprocess och
Processen förändrar vitlöken både i smak, färg och konsistens.
Den typiska vitlökssmaken och doften är borta och har
ersatts med en mellassmakande, söt, balsamvinäger karaktär.
Som närmast kan liknas vid umami. "den femte smaken".
Jag har inte själv testat, bara läst om den i veckobladet.
Eftersom jag är nöjd med, och förtjust, i den vita varianten
är det inte säkert att jag någonsin kommer att köpa den här!

kom ihåg var ni läste det senast!!
Först och senast hos DIG!
Svart vitlök, det går ju bara inte! Nä. Fram för den äkta vitlöken, det är smaklöken, det!
Kramen♥
Hmm... Så såg en vitlök ut hos oss i veckan men jag trodde det berodde på mögel...
Men svart vitlök är verkligen motsägelsefullt! Fast vem vet...
God morgon!
Svart-vit lök? Du var först med den nyheten i alla fall hos mig. Men det känns som stenåldern! Ungefär som svart-vit tv. Undrar när det kommer färglök. Det är väl på tiden, kanske en regnbågsfärgad lök vore nåt, och inte bara röd eller gul ;)
Kram och gomorron!
Jag har testat en vitlök som var svart efter att ha legat i en lag i en mörk garderob i typ 20 år.
Jag kan säga att det inte var värt den väntetiden ;-)
Gomorron!
Men snabbt svarta och torkade vitlökar, dom visste jag inte om förrän jag läste här hos dig.
:-)
Jag hade aldrig hört talas om det, men Batman hade. Typiskt honom. Men han har inte smakat den så skynda att handla! ;)
God morgon!
Vitlök blir tydligen extra fina då. Minst tio år ska det vara om jag inte minns fel. Den vitlöken som jag testade är nog 30 år nu (mer än en vitlök i burken, alltså). Ju äldre - ju bättre. Precis som med mig, när jag tänker efter :-)
Ha, du har reklam för bagaren och kocken här i ditt inlägg. Precis såna formar vill Batman ha som är där. :)