Först med det senaste, eller tvärtom

 
Jag brukar sällan eller aldrig vara den förste
som upptäcker nyheter.
Vare sig det handlar om klädmode, inneställe
eller nåt nytt i matbutiken.
 
Men nu kanske jag lyckas.....
Nu när jag övergivit den röda tråden.
 
Hört talas om svart vitlök?
 

Löken har blivit svart genom en jäsprocess och
sedan fått torka i c:a 3 veckor

 Processen förändrar vitlöken både i smak, färg och konsistens.
Den typiska vitlökssmaken och doften är borta och har
ersatts med en mellassmakande, söt, balsamvinäger karaktär.
Som närmast kan liknas vid umami. "den femte smaken".

Jag har inte själv testat, bara läst om den i veckobladet.

Eftersom jag är nöjd med, och förtjust, i den vita varianten
är det inte säkert att jag någonsin kommer att köpa den här!

 

Kom ihåg var ni läste det först!
Om det händelsevis inte var här -
kom ihåg var ni läste det senast!!
 

Kommentarer
Postat av: GeddFish

Först och senast hos DIG!
Svart vitlök, det går ju bara inte! Nä. Fram för den äkta vitlöken, det är smaklöken, det!
Kramen♥

Svar: Utan att ha testat nyheten är jag benägen att hålla med dig.Kram
moi

2013-11-19 @ 06:22:37
URL: http://gerd-geddfish.blogspot.com
Postat av: Znogge

Hmm... Så såg en vitlök ut hos oss i veckan men jag trodde det berodde på mögel...

Men svart vitlök är verkligen motsägelsefullt! Fast vem vet...

God morgon!

Svar: Den som fanns hos mig var så liten, så liten, så liten och skrumpen att den knappt var en vitlök längre.
Undrar om svart vitlök är "skitgott"? Då blir det verkligen motsägelsefullt....

God morgon!
moi

2013-11-19 @ 06:45:48
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: ♥ Carina ♥

Svart-vit lök? Du var först med den nyheten i alla fall hos mig. Men det känns som stenåldern! Ungefär som svart-vit tv. Undrar när det kommer färglök. Det är väl på tiden, kanske en regnbågsfärgad lök vore nåt, och inte bara röd eller gul ;)
Kram och gomorron!

Svar: Här i Skåne har vi röd, vit, gul, silver, purjo, sylt -lök och även andra lökar!
Glad att jag, för en gångs skull, var först med det senaste! Jippie!!
Kram och detsamma till dig!
moi

2013-11-19 @ 06:57:42
URL: http://cinacarina.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Jag har testat en vitlök som var svart efter att ha legat i en lag i en mörk garderob i typ 20 år.

Jag kan säga att det inte var värt den väntetiden ;-)

Gomorron!

Svar: Varför sparar man en vitlök i 20 år??
God förmiddag
moi

2013-11-19 @ 09:46:45
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Men snabbt svarta och torkade vitlökar, dom visste jag inte om förrän jag läste här hos dig.
:-)

Svar: Här har du alltså en som har koll på det senaste! ;)
moi

2013-11-19 @ 09:48:11
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Decdia

Jag hade aldrig hört talas om det, men Batman hade. Typiskt honom. Men han har inte smakat den så skynda att handla! ;)

God morgon!

Svar: Typiskt honom! Men jag vet inte om jag är så sugen...
God FÖRMIDDAG!
moi

2013-11-19 @ 10:17:56
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Vitlök blir tydligen extra fina då. Minst tio år ska det vara om jag inte minns fel. Den vitlöken som jag testade är nog 30 år nu (mer än en vitlök i burken, alltså). Ju äldre - ju bättre. Precis som med mig, när jag tänker efter :-)

Svar: vin, kvinnor och vitlök blir alltså bara bättre med åren.De båda första hade jag koll på men inte vitlöken!
Ska börja spara till min ålderdom då jag enbart ska leva på delikatesser ;)
moi

2013-11-19 @ 11:16:07
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Decdia

Ha, du har reklam för bagaren och kocken här i ditt inlägg. Precis såna formar vill Batman ha som är där. :)

Svar: Jag ser ingen sån reklam.
moi

2013-11-19 @ 16:58:45
URL: http://decdia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0