Duck á la Decdia

Nyårsmenyn var imponerade och mycket god!
 
Till min glädje fick jag följa hur huvudrätten blev till.
 
Först måste du hitta en anka som är villig att ställa upp
på den här lektionen.
 
Och då menar jag inte som lärare....
När ankan är redo steks den i flingsalt med "skinnsidan" ner.
Den ska få rejäl färg och stekyta.
 
Vänd därefter och stek några minuter.
 
Vem som helst behöver lite vila efter denna behandling,
så även ankan.
 
 
Efter c:a 10 minuters paus ställs ankan in i ugnen och får
stanna där tills den uppnår 53°
(vilket gärna fått vara lite, lite högre enligt mig)
 
Nu återstår finliret:
 
Bred ett täcke med jordärtskockspuré,
 
 
lägg den tunt skivade ankan på purén 
 
 
Dekorera med brysselkål,
 
 
picklad rödlök, stekt potatis och rödvinssås
 
 
Simsalabim!
 
 
En rätt som är en fröjd såväl för öga som gom.
 
 
Lyckas jag som har
 
 
både en kock och en kocka i familjen!!
 
 
 
Jag reserverar mig mot eventuella hörfel eller övriga fel i lektionen och räknar med att kockan rättar mig

Kommentarer
Postat av: Znogge

Mmm... Så gott och tilltalande på alla vis och värdig nyårsmeny!

Kram

Svar: Sååå gott!Kram
moi

2016-01-02 @ 11:26:28
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ami

Åh, så ljuvligt gott....Och hon är så söt din fina dotter :)
Kram

Svar: Mamma upp i dagen :D
Kram
moi

2016-01-02 @ 11:35:05
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com
Postat av: Geddfish

Åh, tack för den lektionen!
Jag har aldrig ätit anka. Vet att svägerskan i Köpenhamn har detta på jul / nyår.
Vilken duktig och söt kocka ♥
Kram ♥

Svar: Jag har varit tveksam till anka men det var hur gott som helst!
Kram!
moi

2016-01-02 @ 11:43:37
URL: http://gerd-geddfish.blogspot.com
Postat av: Mita

Ja du har tur du, med såna matlagnings genier i familjen. Nåja, jag ska inte klaga, dottern här skämmer bort mig emellanåt och då sitter man där och gottar sig.
Anka har jag aldrig ätit. Kan den vara rosafärgad? Jag vet bara att kyckling ska ju vara väl genomstekt...gott såg det ut i alla fall.
Kramar♥

Svar: Anka ska tydligen vara rosa för att inte bli för torr och seg.Jag frågade speciellt med tanke på kycklingen.
Vi har tur vi som har töser som skämmer bort oss då och då!
Kram
moi

2016-01-02 @ 13:43:00
URL: http://baraettliv.se
Postat av: Decdia

Du fick till det helt rätt! :)

Svar: Puh...
moi

2016-01-02 @ 16:34:23
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Decdia

Fast jag trodde ditt matinlägg skulle handla om maten den 1/1 och såg köttbullarna framför mig. ;)

Svar: Har inte ätit en enda köttbulle!!!
moi

2016-01-02 @ 16:34:56
URL: http://www.decdia.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Men vad gott! Det enda jag minns just nu av lektionen är dock det där "simsalabim"... ;-)

Svar: Du får vara mer koncentrerad när du kör reprisen ;D
moi

2016-01-02 @ 17:41:14
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Veiken

Det ser så vansinnigt gott ut. Vackert dessutom. Tyvärr har jag inte lärt mig att tycka anka är så värst gott.
Kan det bero på kocken månne??
God Fortsättning på 2016! Kramar

Svar: Jag har varit skeptisk till anka länge, länge. Men den här var så himla god!Det kan ju bero på ankan också :D
Kram och god fortsättning!
moi

2016-01-03 @ 04:56:10
URL: http://veiken.se
Postat av: Ditte

Tack för denna pedagogiskt upplagda lektion. Vilken bra lärare och vilken duktig kock! Jag tror jag förstått, men har ett par frågor; picklad rödlök och jordärtskockspurén kommer de som av ett trollslag om man säger "simsalabim"...
Och ankan som var villig att ställa upp flyger den in själv...
Skämt åsido; Vilken festmåltid! Fantastisk! DEt såg verkligen gott ut och så vackert uppläggning.
Kram och tack för lektionen.

Svar: Kockan hade allt med sig. Picklat, pureat och gud vet allt. Det enda som tillredes på plats var ankan.Jag tackar kockan för lektionen!
Kram
moi

2016-01-03 @ 11:42:48
URL: http://akker.blogg.se
Postat av: Ruth i Virginia

Är så imponerad att jag tappar talförmågan.
"Haute cuisine" på hemmaplan. Ser underbart ut.

Svar: Det var skoj att se ett "proffs" in action.
moi

2016-01-05 @ 21:08:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0